Ζητούμε από την Τουρκία την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα.

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ / ΨΗΦΙΣΜΑ


 
ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ / ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Στράτος Δασκαρόλης κρατείται για πέμπτη συνεχή μέρα στα κρατητήρια της Καλαμάτας. Το έγκλημα του ήταν ότι δεν υπάκουσε στους μνημονιακούς νόμους και την καταπάτηση του Συντάγματος και διεκδίκησε το δικαίωμα του για ελεύθερη κυκλοφορία στις εθνικές οδούς που έχουν πληρωθεί από τον ελληνικό λαό. Τα απαράδεκτα υψηλά διόδια που έχουν επιβληθεί από τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας αφαιρούν από τους ανέργους, όπως ο Στράτος Δασκαρόλης, το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης και αναιρούν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ισότητα των πολιτών. Το θρασύδειλο σύστημα έδειξε την σκληρότητα του απέναντι στον άνεργο αγωνιστή για να συνετίσει όλους μας και να μην τολμήσουμε να δείξουμε ανυπακοή στα κελεύσματα του.

Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αλληλέγγυοι με κάθε μέσο στο Στράτο και σε κάθε δημοκράτη πατριώτη που θα δείξει ανυπακοή στο σύστημα και τα μνημόνια. Απαιτούμε να απελευθερωθεί αμέσως.

Ζητάμε από:

- Tον πρωθυπουργό, που ενεθάρρυνε την άρνηση των πολιτών να πληρώνουν διόδια προεκλογικά, να πάρει θέση γιατί διόδια αριστερά και δεξιά δεν υπάρχουν. Υπάρχει μόνο η καταλήστευση του ελληνικού λαού προς όφελος των μεγαλοκατασκευαστών. Δεν ανεχόμαστε να καταδικάζονται μόνο οι φυσικοί αυτουργοί, όταν οι ηθικοί αυτουργοί γίνονται πρωθυπουργοί ενώ σύμφωνα με το νόμο πρέπει να δικάζονται ως συναυτουργοί.
- Οργανώσεις και ομάδες πολιτών που αντιστέκονται στην λαίλαπα των μνημονίων να υπογράψουν την έκκληση / ψήφισμα μας και έτσι να δυναμώσουν τη φωνή όλων μας, στέλνοντας μας μήνυμα στην διεύθυνση omadastiriksis2017@gmail.com αναφέροντας το όνομα της ομάδας/οργάνωσης τους ώστε να τους συμπεριλάβουμε στο ψήφισμα.
- Όλους τους αλληλέγγυους πολίτες να καλέσουν στα παρακάτω τηλέφωνα και να στείλουν μαζικά μηνύματα στο γραφείο του Πρωθυπουργού και το Υπουργείο Δικαιοσύνης απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση του Στράτου αλλά και τη διαγραφή των απάνθρωπων προστίμων που εξαθλιώνουν έναν άνεργο συμπολίτη μας.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Τηλέφωνο: 2103385585
Emails: primeminister@primeminister.gr
gge@ggk.gr
a.tsipras@parliament.gr


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Τηλέφωνο της Γραμματείας του Υπουργού: 210-770-8961 και 9660
Emails: Grammateia@justice.gov.gr
kontonis@parliament.gr
grammyf@justice.gov.gr
GenSecretary@justice.gov.gr


Ας αναλογιστούμε όλοι μας ότι ο Στράτος είναι από τους πρώτους πολίτες που καταδικάζεται για πρόστιμα που δεν έχει πληρώσει στα διόδια και ο μοναδικός που διάλεξε να πάει φυλακή αντί να πληρώσει τα παράνομα πρόστιμα.  Ο Στράτος παλεύει για την ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετακίνηση μας σε ασφαλείς, χιλιοπληρωμένους από τους Έλληνες πολίτες, δρόμους.  Η ελεύθερη μετακίνηση όλων των πολιτών σε δρόμους που είναι ασφαλείς είναι αγαθό, όπως είναι η δωρεάν παιδεία και υγεία, το νερό και ο ηλεκτρισμός.  Σήμερα είναι στη φυλακή ο Στράτος, αύριο θα είμαστε χιλιάδες.

Ομάδα Στήριξης του Στράτου Δασκαρόλη
email: omadastiriksis2017@gmail.com
blog: https://omada-stiriksis.blogspot.gr/
facebook (κάντε κλικ): https://www.facebook.com/

Μέχρι στιγμής το ψήφισμα το έχουν υπογράψει οι παρακάτω ομάδες / οργανώσεις πολιτών:

1) Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού
2) Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Διονύσου
3) Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας



Διαβάστε το μήνυμα του Στράτου μέσα από τη φυλακή https://omada-stiriksis.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…